tutkintonimike
Käsite · OKSA – Opetus- ja koulutussanasto, 3. laitos · Voimassa oleva
URI
https://iri.suomi.fi/terminology/oksa/c588Termit
- Suositettava termi, Voimassa oleva
- Suositettava termi, Voimassa oleva
- Synonyymi, Voimassa oleva
- Suositettava termi, Voimassa oleva
- Synonyymi, Voimassa oleva
Määritelmä
- nimike, jota henkilö voi käyttää suoritettuaan sen käyttöön oikeuttavan tutkinnonAvaa uuden ikkunan sivulle tutkinnon
Huomautus
- Ammatillisten perustutkintojenAvaa uuden ikkunan sivulle Ammatillisten perustutkintojen sekä ammatti-Avaa uuden ikkunan sivulle ammatti- ja erikoisammattitutkintojenAvaa uuden ikkunan sivulle erikoisammattitutkintojen osalta tutkintonimikkeistä on 1.8.2015 lähtien päättänyt Opetushallitus.
- AmmattikorkeakoulujenAvaa uuden ikkunan sivulle Ammattikorkeakoulujen osalta tutkintonimikkeistä säädetään asetuksella ( 1129/2014Avaa uuden ikkunan sivulle 1129/2014 ).
- YliopistoissaAvaa uuden ikkunan sivulle Yliopistoissa tutkintonimikkeet on lueteltu tutkintoasetuksen ( 794/2004Avaa uuden ikkunan sivulle 794/2004 ) liitteissä, eikä tutkintonimikkeiden säätely ole yhtä yksityiskohtaisella tasolla kuin ammattikorkeakouluissa. Esimerkkejä yliopistojen tutkintonimikkeistä ovat filosofian maisteri, tekniikan tohtori ja proviisori.
- Epätäsmällisessä kielenkäytössä termiä tutkintonimike käytetään joskus myös viitattaessa tutkinnon nimeen. Tutkinnon nimi ja tutkintonimike ovat kuitenkin kaksi eri käsitettä. Esimerkki tutkinnon nimestä on ”filosofian maisterin tutkinto” ja esimerkki tutkintonimikkeestä ”filosofian maisteri”.
- Käsite tutkintonimike poikkeaa myös käsitteestä oppiarvoAvaa uuden ikkunan sivulle oppiarvo. Tutkintonimike annetaan automaattisesti, kun henkilö valmistuu. Oppiarvon myöntämisessä yliopistolla on puolestaan harkintavalta.
- akademisk grad: Ruotsin termi akademisk grad ei viittaa tutkintonimikkeeseen eikä tutkintoon, vaan arvoon (esimerkiksi kunniatohtorin arvo).
- Käsitteen tunnus: c588
- Käsitejärjestelmäkaavio: TutkintoAvaa uuden ikkunan sivulle Tutkinto
Tekniset lisätiedot
Sisällöstä vastaa
- Opetus- ja kulttuuriministeriö
Luotu
Muokattu viimeksi
Voit antaa palautetta käsitteestä sanaston vastuuorganisaatiolle.Anna palautetta käsitteestäAloita uuden sähköpostin kirjoitus osoitteeseen oksa-palaute@postit.csc.fi