FiNQF
Käsite · Digivisio 2030 sanasto · Luonnos
URI
https://iri.suomi.fi/terminology/digivisio_2030/concept-108Termit
- Suositettava termi, Luonnos
- Suositettava termi, Luonnos
Määritelmä
- Opin.fi:ssä voitaisiin käyttää koulutuksen tasoluokittelutietoja auttamaan tarjonnan esittämisessä ja etsimisessä. Tällä hetkellä (2025) lähdejärjestelmistä eli Pepistä ja Sisusta ei saada tällaista luokittelutietoa. Tasoluokituksia on erilaisia, ja kaikkien olisi käytettävä samaa luokittelua. FinQF perustuu EQF:ään eli European Qualifications Frameworkiin.
Huomautus
- Tutkintojen viitekehysten tavoitteena on helpottaa eri maiden tutkintojen ja niiden tasojen vertailua sekä edistää siten liikkuvuutta ja elinikäistä oppimista. Tutkintojen viitekehysten tasot kuvaavat, mitä tutkinnon, oppimäärän tai osaamiskokonaisuuden suorittanut tietää, ymmärtää ja osaa tehdä. Osaamista kuvataan eurooppalaisessa yhteistyössä sovitulla tavalla.
- Suomen tutkintojen viitekehys kuvaa kansalliseen koulutusjärjestelmäämme kuuluvat tutkinnot, oppimäärät ja muut laajat osaamiskokonaisuudet. Viitekehys kattaa muun muassa yleissivistävän koulutuksen, ammatillisen koulutuksen ja korkeakoulutuksen.
- Tutkinnot, oppimäärät ja muut laajat osaamiskokonaisuudet on sijoitettu kahdeksalle tasolle niiden edellyttämän osaamisen perusteella. Kunkin tason tuottama osaaminen on määritelty valtioneuvoston asetuksessa, ja kuvaukset vastaavat eurooppalaisen tutkintojen viitekehyksen vaativuustasoja. Lisätietoa oheisessa linkissä.
Tekniset lisätiedot
Sisällöstä vastaa
- CSC - Tieteen tietotekniikan keskus
Luotu
Muokattu viimeksi
Voit antaa palautetta käsitteestä sanaston vastuuorganisaatiolle.Anna palautetta käsitteestäAloita uuden sähköpostin kirjoitus osoitteeseen digivisio@csc.fi