Siirrytty sivulle
Siirry suoraan sisältöön.

erityissuunnittelija

Käsite · Rakennetun ympäristön pääsanasto · Voimassa oleva
URI
http://uri.suomi.fi/terminology/rakymp/c294

Termit

  • Suositettava termi, Voimassa oleva

Huomautus

  • Maankäyttö- ja rakennuslainsäädännössä mainittujen erityissuunnittelijoiden lisäksi on olemassa myös muiden erityisalojen suunnittelijoita, kuten rakennussähkösuunnittelija.
  • Maankäyttö- ja rakennuslainsäädännössä mainittuja ja rakennushankkeenAvaa uuden ikkunan sivulle rakennushankkeen tyypistä riippuen tarvittavia erityissuunnittelijoita voivat olla esimerkiksi kantavien rakenteiden suunnittelijat (betoni-, puu- tai teräsrakenteet), pohjarakenteiden suunnittelijat, rakennusfysiikan tai akustiikan suunnittelijat, kiinteistön vesi- ja viemärilaitteistojen ja ilmanvaihtolaitteistojen suunnittelijat sekä kosteusvaurioiden korjaussuunnittelijat.
  • Erityissuunnittelijan on huolehdittava, että hänellä on käytössään suunnittelussa tarvittavat lähtötiedot ja että erityissuunnitelma täyttää rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä hyvän rakentamistavan vaatimukset. Lisäksi hänen on tehtävä erityissuunnitelmaan rakennustyönaikaiset muutokset sekä laadittava rakennuksen käyttö- ja huolto-ohjeAvaa uuden ikkunan sivulle rakennuksen käyttö- ja huolto-ohje oman erityisalansa osalta.

Tekniset lisätiedot

Sisällöstä vastaa
  • Ympäristöministeriö
Luotu
Muokattu viimeksi