Siirrytty sivulle
Siirry suoraan sisältöön.

puhelinlääkemääräys

Käsite · Kelan terminologinen sanasto, 6.1 laitos · Voimassa oleva
URI
http://uri.suomi.fi/terminology/kela/c249

Termit

  • Suositettava termi, Voimassa oleva
  • Synonyymi, Voimassa oleva
  • Suositettava termi, Voimassa oleva

Määritelmä

Huomautus

  • Käsitekaavio: LääkemääräyksetAvaa uuden ikkunan sivulle Lääkemääräykset
  • Sairaanhoitaja, terveydenhoitaja ja kätilö eivät saa antaa puhelinlääkemääräystä.
  • Puhelinlääkemääräyksen voi tehdä silloin, jos sähköisen lääkemääräyksenAvaa uuden ikkunan sivulle sähköisen lääkemääräyksen laatiminen ei ole mahdollista teknisen häiriön vuoksi. Sen voi tehdä myös apteekin pyynnöstä, jos apteekki ei pysty toimittamaan sähköistä lääkemääräystä teknisen häiriön takia. Puhelinlääkemääräyksen voi tehdä myös silloin, jos lääkehoidon tarve on kiireellinen eikä sähköisen lääkemääräyksen laatiminen ole mahdollista olosuhteiden poikkeuksellisuuden vuoksi tai muusta erityisestä syystä. Jos lääkemääräys on annettu teknisen häiriön takia puhelimitse, apteekin on tallennettava lääkemääräys ja siihen liittyvät toimitustiedot ReseptikeskukseenAvaa uuden ikkunan sivulle Reseptikeskukseen lääkemääräystä toimitettaessa tai, jos tekninen häiriö estää välittömän tallennuksen, niin pian kuin se on mahdollista.
  • En sjukskötare, hälsovårdare eller barnmorska får inte utfärda telefonrecept.
  • Ett telefonrecept kan meddelas om en teknisk störning gör att det inte går att göra upp ett elektroniskt receptAvaa uuden ikkunan sivulle elektroniskt recept. Ett telefonrecept kan också meddelas på apotekets begäran om apoteket inte, på grund av en teknisk störning, kan expediera ett elektroniskt recept. Ett telefonrecept kan meddelas också om behovet av läkemedelsbehandling är brådskande och exceptionella omständigheter eller någon annan särskild orsak gör att det inte är möjligt att göra upp ett elektroniskt recept. Om ett recept på grund av en teknisk störning har meddelats per telefon, ska apoteket lagra receptet med uppgifter om expedieringen i ReceptcentretAvaa uuden ikkunan sivulle Receptcentret då receptet expedieras eller, om den tekniska störningen förhindrar att detta görs direkt, så fort det är möjligt.

Tekniset lisätiedot

Sisällöstä vastaa
  • Kela
Luotu
Muokattu viimeksi
Voit antaa palautetta käsitteestä sanaston vastuuorganisaatiolle.Anna palautetta käsitteestäAloita uuden sähköpostin kirjoitus osoitteeseen tiha-tuki@kela.fi